direct naar inhoud van 2.5 Sport en recreatie
Plan: De Hoef e.o.
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0796.0002047-1401

2.5 Sport en recreatie

Binnen het plangebied De Hoef liggen een aantal sport- en recreatievoorzieningen voor de bewoners uit het stadsdeel Rosmalen en uit de gehele gemeente (zwembad Kwekkelstijn).

2.5.1 Tennisvereniging Rosmalen

Het tenniscomplex van de tennisvereniging Rosmalen telt 10 banen. Het clubgebouw is in 2009 gerenoveerd. De ondergrond is door de gemeente in erfpacht gegegeven en de vereniging is zelf verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud van het complex. Uitbreiding van het complex is op dit moment niet aan de orde.

2.5.2 Handboogvereniging De Vrolijke Schutters

De handboogvereniging DVS heeft binnen het plangebied een overdekte handboogbaan. De ondergrond is eigendom van de gemeente. De handboogvereniging heeft aangegeven bereid te zijn eventueel te willen verhuizen naar een andere locatie. Vanuit sporttechnische redenen is daar echter geen aanleiding voor.

2.5.3 Kantoor Nederlandse handboogbond

Binnen het plangebied is het kantoor van de Nederlandse Handboogbond gesitueerd. Mogelijk dat de bond op termijn verhuist naar een andere locatie binnen of buiten de stad.

2.5.4 Speeltuin Het Kwekkeltje

Speeltuin Het Kwekkeltje wordt beheerd door een stichting. Deze is verantwoordelijk voor de totale exploitatie van de speeltuin.

2.5.5 Zwembad Kwekkelstijn

Het zwembad Kwekkelstijn bestaat uit zowel een overdekt als buitenbad. Deze laatste is in 1998 volledig gerenoveerd.