direct naar inhoud van 2.4 Verkeer
Plan: De Hoef e.o.
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0796.0002047-1501

2.4 Verkeer

De Deken van Roestellaan maakt onderdeel uit van de hoofdinfrastructuur van Rosmalen. Het vormt de directe verbinding van de A59 naar de Kom Rosmalen. De meer westelijk gelegen Molenstraat is een hoofdroute op stadsniveau. In de Ruimtelijke Structuurvisie van 's Hertogenbosch “Stad tussen Stromen” is deze route gekenmerkt als een stedelijke verbindingsas. Dergelijke assen vormen de verbinding van het centrum van 's Hertogenbosch naar de stadsdeelcentra, waarvan de Kom Rosmalen er een van is.

De T.M. Kortenhorstlaan heeft in hiërarchie een lagere verkeersfunctie dan de Deken van Roestellaan en de Molenstraat. De laan vormt de ontsluiting tot het oostelijke deel van De Hoef.

Ten zuiden van De Hoef is de Sportlaan gelegen. Via deze weg worden zowel het sportpark als de woningen aan de Parkweg ontsloten voor auto- en fietsverkeer. Vanwege het beperkte aantal woningen dat direct is georiënteerd op de Sportlaan heeft de weg op dit moment vooral een verkeersfunctie; de verblijffunctie zou versterkt kunnen worden. De Hoef is voor fietsers ook toegankelijk vanaf de Deken van Roestellaan.

De Hoef is uitstekend bereikbaar via het openbaar vervoer. Binnen 250 meter vanaf het hart van De Hoef zijn een station en twee bushaltes gelegen.